İos seyahat rehberi
harita yükleniyor..
İos, Yunanistan
İos hakkında merak edilenler
📄 Yunanistan seyahati için vize gerekiyor mu?
🦠 Yunanistan seyahat kısıtlaması uyguluyor mu? Son vaka sayısı ne kadar?
💬 Hangi diller konuşulur?
💰 Hangi para birimleri kullanılır?
💵 Nakit para taşımam gerekiyor mu?
📄 Yunanistan hakkında daha fazla bilgi
🦠 Yunanistan COVID-19 seyahat kısıtlamaları
Bu sayfada Yunanistan için güncel COVID-19 kuralları gösterilmektedir ancak lütfen rezervasyon yapmadan önce yerel yönetimlerin duyurularını kontrol edin.
Son güncelleme: 3 ay önce.Yunanistan'a uluslararası seyahate izin verilir. Şu anda karantina veya sağlık testi gibi herhangi bir gereklilik bulunmamaktadır.
Daha fazla bilgi için 🔗Turizm Bakanlığı, Yunanistan
Hükûmetin aldığı önlemler
Tüm COVID-19 kısıtlamaları kaldırılmış olsa da, herhangi bir zamanda yeniden uygulamaya konulabilir ve önleyici sağlık önlemleri teşvik edilmeye devam eder. Yunanistan'daki COVID-19 müdahalesine ilişkin bilgiler 🔗https://greecehealthfirst.gr/?lang=en adresinde bulunabilir.
Maske kullanımı
Yüz maskeleri gerekli değildir, ancak halka açık alanlarda maske veya örtü kullanılması tavsiye edilir.
Toplu ulaşım
Toplu taşıma her zamanki gibi çalışıyor.
Restoranlar
Restoranlar her zamanki gibi açık.
Barlar
Barlar her zamanki gibi açıktır.
Gece kulüpleri
Gece kulüpleri her zamanki gibi açıktır.
Mağazalar
Mağazalar ve hizmetler, el dezenfektanı kullanımı ve sosyal mesafe gibi uyarlanmış güvenlik önlemleriyle açıktır.
📃 Yunanistan hakkında
Uzun bir geçmişi olmasına rağmen modern Yunanistan, 1830 yılında kurulmuş oldukça genç bir ülkedir. Klasik Yunanistan'daki şehir devletleri, demokrasinin, Batı felsefesinin, Batı edebiyatının, tarihçiliğin, siyaset biliminin, önemli bilimsel ve matematiksel ilkelerin, tiyatronun ve Olimpiyat Oyunlarının doğduğu yer olarak Batı medeniyetinin beşiği kabul edilir. Bu şehir devletleri, II. Filip tarafından fethedildikten sonra, Büyük İskender ordularıyla Yunan uygarlığını Orta Doğu'ya getirerek daha sonra Hristiyanlığın ortaya çıkıp yayılacağı ortak kültürel alanı yarattı. MÖ ikinci yüzyılda Roma tarafından ilhak edilen Yunanistan, Roma İmparatorluğu'nun ve Yunan dili ve kültürünün baskın olduğu ardılı Bizans İmparatorluğu'nun ayrılmaz bir parçası oldu. On beşinci yüzyılın ortalarında Osmanlı egemenliği altına giren Yunanistan, 500 yıllık Osmanlı hâkimiyetinden sonra 1830'da modern bir ulus devlet olarak ortaya çıktı.
Yunanistan üniter bir parlamenter cumhuriyettir ve gelişmiş bir yüksek gelirli ülkedir. Ekonomisi, önemli bir bölgesel yatırımcı olduğu Balkanlar'ın en büyüğüdür. Birleşmiş Milletler'in kurucu üyesi olan Yunanistan, Avrupa Topluluklarına (Avrupa Birliği'nin öncüsü) katılan onuncu üyeydi ve 2001'den beri Euro bölgesi'nin bir parçasıdır. Ayrıca, aralarında Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO), Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Dünya Ticaret Örgütü (WTO), Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Uluslararası Frankofoni Örgütü'nün (OIF) de bulunduğu pek çok uluslararası kuruluşa üyedir.
Bu sayfada ki bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve herhangi bir teminat sağlamaz. İstatistiksel veriler açık kaynaklardan yararlanarak derlenmiş olmakla birlikte güncel olmayan içerik barındırabilir. Bazı ülkelerin uyguladığı kısıtmalar, COVID-19’a karşı tamamen aşılanmış kişiler için daha esnek olabilir. Bazı aşılar belirli yerlerde kabul edilmeyebilir, bu nedenle seyahatiniz öncesinde resmi kaynaklardan teyit edin.